top of page

Hoor wie klopt daar kinderen?

Bijgewerkt op: 16 nov. 2022


Het is weer bijna zover. Nog een maand en dan is het pakjesavond. Om dat te vieren is de Sint in november en december weer in ons land met zijn Pieten. Ze staan te springen om bij u thuis, uw school, vereniging of werk langs te komen om de brave kinderen te verrassen.


Vanaf vandaag kunnen we dan ook beginnen met onze schoenen te zetten aan de haard want de Sint en zijn Pieten deden reeds hun intreden in Antwerpen! Wij verwachten alvast wat lekkers te vinden. Maar eerst rap wat wortels inslaan voor Slechtweervandaag en een pintje voor Roetpiet, wat voor lekkers leggen jullie nog weg voor Sinterklaas? Een glaasje wijn? een flesje porto? een energiefactuur? We mogen natuurlijk ook niet al te veel vragen van onze Sint voor hij naar onze noorderburen trekt. Maar ik denk dat hij het wel oké vindt als we ons lijstje afsluiten met een WK winst voor de Belgen, hopelijk zijn we allemaal braaf geweest!


In zijn toespraak aan het stadhuis van Antwerpen zei hij alvast dat er geen stoute kinderen bij waren. En dat is goed, want wij zouden niet weten wat te doen met al dat lekkers… Zou je denken, want wie houdt er niet van die heerlijke Sinterklaas smaken die deze periode zo bijzonder maken, zoals chocolade, speculaas, pepernoten, mandarijn, marsepein,.. Dat wordt weer smullen voor alle leeftijden!


Om het hele Sinterklaas gebeuren nog meer te vieren geven wij jullie hier een héél gemakkelijk te maken pepernoten recept om samen met jullie kinderen te maken.


Ingrediëntenlijst


  • 250 gr bloem

  • 3 gr bakpoeder

  • 125 gr bruine basterdsuiker

  • 2 gr speculaaskruiden

  • 125 gr boter, op kamertemperatuur

  • mespuntje zout

  • 40 ml melk

Als je geen speculaaskruiden in huis hebt kan je zelf een mengeling maken van kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en korianderpoeder.

Werkwijze


Verwarm de oven op 170 graden. Meng de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout door elkaar in een kom. Voeg de boter en de melk toe en kneed tot een stevige massa.


Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol kleine balletjes van het deeg en schik ze op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te duwen.



Bak de pepernoten ongeveer 20 - 25 minuten af op 170 graden en laat ze daarna afkoelen tot ze lekker knapperig zijn.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page